bahan-bahannyo :
- 1 kg katan putiah
- 1 sdm kapua siriah
- daun pisang sacukuiknyo
- 3 sdm gulo
- 300 gram saka merah, diabuih sampai kental
- 125 cc aia
- 1/2 butia karambia nan agak mudo, diparuik kasa, lalu
dikukuih salamo 5 minik
- 1/4 sdt garam
caro mambueknyo :
1. randam katan jo aia salamo 30 minik, tirihkan. campua jo
air kapua sirih. aduak sampai rato.
2. daun pisang dibuek duo lampih, patamuan kaduo sisinyo
sahinggo mambantuak sagi tigo.arekkan jo lidi
3. arekkan jo lidi supayo indak tabukak wakatu dirabuih
4. rabuih salamo 2 jam, tirihkan lalu dinginkan sabanta
5. hidangkan jo karambia paruik tadi basarto jo saka merah
caia tadi.
Untuak pambungkuihnyo pakai daun pisang nan agak mudo, jamua
di tampek paneh bia agak layu saketek. supayo daun indak mudah cabiak wakatu
dilipek mambantu sagi tigo. kalau dapek pakai daun pisang batu, salain aromanyo
harum indak mudah cabiak gai.
0 Response to "Resep Kue Lopih"
Post a Comment